Airwavedj

Informacje o artyście

Laurent Veronez znany jako Airwave nie jest nową gwiazdą na klubowej scenie. Swój pierwszy released wydał w 1997 roku w labelu Bonzai Records. Dało mu to możliwość współpracy z najznakomitszymi artystami tej wytwórni. Airwave jest jego najcenniejszym solowym projektem, od 2000 roku gra pod tym pseudonimem. Jest twórcą niezliczonych produkcji pod 35 różnymi aliansami takimi jak Airwave, Body Shock, Cape Town, Planisphere, Fire & Ice, Nova, The Green Martian, Lolo, Cloud 69, Meridian i wielu innych, które grane były przez najsławniejszych DJów na naszej planecie (Tiesto, Armin van Buuren, Paul Oakenfold, Ferry Corsten, Judge Jules, Sasha, John Digweed, Chris Fortier, Dave Seaman, Seb Fontanie). Jego uniwersalność w studio pozwala mu produkować godną muzykę dla praktycznie każdego DJa, niezależnie od stylu muzycznego. Chociaż skupia się na Progressive Trance to bez problemu produkuje banging techno czy chilloutowe utwory. Współpracował z takimi artystami jak: Armin van Buuren (2 utwory artysty), Tiesto (2 remiksy dla "In My Memory"), M.I.K.E aka Push, Judge Jules oraz Markus Schulz, Above and Beyond, Andy Moor.
W 2001 roku, kariera Airwave jako DJa nabrała rozpędu. Występował w najlepszych klubach w Wielkiej Brytanii wliczając Godskitchen, Gatecrasher, Slinky, a także w następujących krajach: Japonia, Korea, Nowa Zelandia, Kanada, Hiszpania, Francja , Szwajcaria, Holandia, Afryka Południowa. Pod koniec 2002 roku Airwave wydał swój pierwszy album „I want to Believe”.
Obecnie Laurent stał się współwłaścicielem labelu Bonzai / Banshee. Po 10 latach ciężkiej pracy jako artysty było to więcej niż logiczne posunięcie. Tymczasem wystartował on z cykliczną miesięczną, autorską audycją w radiu DI.fm na kanale Progressive, którą nazwał Progrez, co pozwala mu przekazywać smak jego godnej muzyki reszcie świata.
2005 to rok wielkich zmian dla Airwave. Przestał on używać winyli czy cdków i porzucił tzw. „DJ” etykietę dla całkowicie nowej koncepcji łączenia jego umiejętności jako muzyka.
„Granie dobrej muzyki nie było wystarczająco dobre dla mnie” powiedział „Chcę zrobić następny krok, objąć wszystkie technologie jakie tylko mogę, chcę używać w 100% tego, czego jestem w stanie, kiedy pojawiam się publicznie i sprawdzić czy mogę zrobić dla sceny klubowej ogromny krok w 21 wiek. Winyle to są lata 70, Cd - 80, a teraz jest czas na przyjście wielkiej rewolucji w tanecznej muzyce, bo ta cała scena naprawdę potrzebuje kopa w …”

Dyskografia:
1998: I Want To Believe (12")
1999: Above The Sky (12")
2000: Escape From Nowhere / Alone In The Dark (12")
2000: Innerspace (12")
2001: Save Me (12")
2002: Another Dimension (12")
2002: Sunspot (12")
2002: Believe (1 CD album)
2003: When Things Go Wrong (12")
2004: Ladyblue (Part 1) (12")
2004: Ladyblue (Part 2) (12")
2004: I Want To Believe (2 CD album)
2004: Bordeom (12")
2004: Redemption (digital single)
2005: Progressive Agressive (12")
2005: Trilogique (3CD album)
2005: Trilogique (2x 12" album sampler)
2006: The Promise I Made (12")
2007: People Just Don't Care (digital single)
2007: Trilogique (digital single)
2007: Sunday Break (digital single)
2008: Touareg (2CD album)
2008: Sunshine in Your Heart (Feat. Didier Likeng)

Aktualności

Artykułów (5)

1

Airwave

  • Kraj: Belgia
  • Miasto:
  • Team:
  • WWW: www.djairwave.com

Pozycja w rankingu

41/ 688Głosuj

Nadchodzące imprezy