Chemical Brothers dj

Informacje o artyście

The Chemical Brothers to dwuosobowa angielska grupa muzyki elektronicznej, składająca się z Toma Rowlandsa oraz Eda Simonsa.
Początkowo nazywali się "The Dust Brothers", dla uhonorowania duetu producentów z Ameryki, o tej samej nazwie. Jednak kwestie prawne zmusiły ich do zmiany nazwy w 1995. Razem z The Prodigy, Fatboy Slim, The Crystal Method oraz innymi, mniej znanymi zespołami, są pionierami big beatu. Są również znani z wysokiej jakości występów na żywo. Ich utwór "Let Forever Be" posłużył jako ścieżka dźwiękowa do filmu "Matrix".


Dyskografia

Albumy
Exit Planet Dust (1995)
Dig Your Own Hole (1997)
Surrender (1999)
Live in Sydney (2000)
American (2002) (US only)
Come with Us (2002)
Push The Button (2005)
We Are The Night (2007)

Kompilacje
Live at the Social Volume 1 (1996)
Brother's Gonna Work It Out (1998) (In The Compilations Chart),
Singles 93-03 (2003)

Single
Z Exit Planet Dust:

1995 "Leave Home"
1995 "Life is Sweet"
Spoza albumów:

1996 "Loops of Fury EP"
Z Dig Your Own Hole:

1996 "Setting Sun" UK, (1997 release)
1997 "Block Rockin' Beats"
1997 "Elektrobank"
1997 "The Private Psychedelic Reel" (chart ineligible EP)
Z Surrender:

1999 "Hey Boy Hey Girl"
1999 "Let Forever Be"
1999 "Out of Control"
2000 "Music:Response" (chart ineligible EP)
Z Come With Us:

2001 "It Began in Afrika"
2002 "Star Guitar"
2002 "Come with Us/The Test" #14 UK
Z Singles 93-03:

2003 "The Golden Path" (with The Flaming Lips)
2003 "Get Yourself High" (chart ineligible EP)
Z Push the Button:

2005 "Galvanize"
2005 "Believe"
2005 "The Boxer"
2007 "Do It Again"
2007 "The Salmon Dance"

Aktualności

  • The Prodigy i Chemical Brothers na jednej imprezie!

    The Prodigy i Chemical Brothers na jednej imprezie!

    5 listopada 2013, godz. 10:28komentarze (8)

    Amatorzy nart albo snowboardu, którzy jednocześnie uwielbiają muzykę taneczną, powinni poważnie zastanowić się nad wyskokiem w austriackie góry, który bez wątpienia zapamiętają do końca życia. Za...

  • 'Okropna' Szwedzka Mafia?

    'Okropna' Szwedzka Mafia?

    10 stycznia 2013, godz. 10:01komentarze (51)

    Czy "Don't You Worry Child" to dobry kawałek czy niedobry? Sympatyczny czy okropny? Na pewno wzbudza wiele kontrowersji i prowokuje do wielu dyskusji - kolejną osobą, która podłączyła się do tematu...

  • Sonda: Najlepsze live show na świecie?

    Sonda: Najlepsze live show na świecie?

    23 sierpnia 2012, godz. 12:03komentarze (32)

    Już niebawem koniec sezonu letnich festiwali, świat wróci do klubów, albo na duże eventowe areny. W tych drugich czasami mamy szansę doświadczyć szczegółowo opracowanych spektakli multimedialnych...

  • Chemiczni Bracia na Olimpiadę!

    Chemiczni Bracia na Olimpiadę!

    20 lipca 2012, godz. 09:00komentarze (15)

    Każdy nowy track The Chemical Brothers to zawsze nie lada wydarzenie w elektronicznym świecie. Brytyjski duet miał momenty lepsze i gorsze, ale każdy taneczny wykonawca wiele by dał nawet za...

  • Powalające DVD Chemical Brothers już jest!

    Powalające DVD Chemical Brothers już jest!

    2 kwietnia 2012, godz. 11:28komentarze (10)

    Kto ma ochotę na audiowizualne doświadczenie wysokich lotów? Doskonałą muzykę doskonale zsynchronizowaną z doskonałymi wizualami?

  • Najlepsi artyści w historii muzyki tanecznej!

    Najlepsi artyści w historii muzyki tanecznej!

    19 stycznia 2012, godz. 13:36komentarze (49)

    Brytyjski magazyn Mixmag kilka miesięcy temu zaprosił do zabawy w wybieranie najlepszych wykonawców w historii muzyki tanecznej. Głosowanie trwało przez 122 dni, od września do grudnia. Kto wygrał?

  • 02.02.2012. 20:00

    02.02.2012. 20:00

    29 grudnia 2011, godz. 11:40komentarze (10)

    Co zdarzy się tego dnia o tej właśnie godzinie w naszym kraju? Konkretnie w naszych kinach? Konkretnie w dokładnie 17 Multikinach?

  • Chemical Brothers na DVD!

    Chemical Brothers na DVD!

    5 grudnia 2011, godz. 10:13komentarze (7)

    Fani brytyjskiego duetu od jakiegoś czasu musieli zgadywać, co ich ulubieńcy szykują nowego. Wszystko się już wyjaśniło, chodzi o DVD.

Artykułów (8)

1

Chemical Brothers

  • Kraj: Wielka Brytania
  • Miasto:
  • Team:
  • WWW: www.thechemicalbrothers.com/home/

Pozycja w rankingu

98/ 688Głosuj

Nadchodzące imprezy