James Zabiela dj

Informacje o artyście

James Zabiela urodzony 7 sierpnia 1979 . Pochodzi z Southampton w Wielkiej Brytanii. Jego styl muzyki to połączenie breakbeat i house .
Kariera James`a jak dotąd ma zgoła kosmiczny wymiar. Po wygraniu w 2000 roku konkursu Bedroom Bedlam magazynu Muzik dzięki kompletowi zgrabnie uformowanych miksów, Zabiela poszedł dalej wygrywając główną nagrodę The Best Bedroom Bedlam DJ w plebiscycie The Muzik Awards roku następnego. Szybko upolowany przez agencję Sashy "Excession" już kilka tygodni później, spędził kolejny rok biorąc na siebie Wschodnią Europę, Australię, Amerykę Południową i USA znajdując jednocześnie czas na nagranie doskonale przyjętych albumów dla Groovetech i Hooj oraz wypuszczenie garści remiksów po drodze.Mając zaledwie 24 lata, ucząc się stawiania czoła zwykłej codzienności i życiu po drugiej stronie konsolety, jest mało prawdopodobne żeby James Zabiela złapał oddech w najbliższej przyszłości. Olnajtersi Tribal Sessions i The End nie mogą się doczekać na kolejny spektakl, w Budapeszcie i Rumunii jest już rezydentem. "Gram cokolwiek zechcę" " śmieje się. W czasie ostatniej podróży do Australii grał pięciogodzinny set przed trzema tysiącami wyjących ludzi w The Art House w Sydney. Nic dziwnego zatem, że jego nazwisko widnieje na 11 pozycji! ostatniego plebiscytu DJ Magazine Top 100, a To dopiero początek.


Dyskografia

Oryginalne utwory
2005 "Skanksuary" ( Renaissance )
2005 "Robophobia" ( Renaissance )
2005 "EyeAMComputer" ( Renaissance )
2006 "Weird Science" ( Renaissance )
2007 "Rover" (W/ Nic Fanciulli as One + One) (MOS)
2007 "No Pressure" (W/ Nic Fanciulli as One + One) (MOS)
2007 "Human" (Original Mix) ( Renaissance )
2008 "Human" (Intro Mix) ( Renaissance )
2008 "No Other Way But Down" ( Renaissance )
2008 "Perseverance" ( Renaissance ) 2008
2008 "Phaser Fire" ( Renaissance ) 2008

Remixes
2002 Röyksopp - " Remind Me " (Zabiela's Ingeborge Mix) ( Wall of Sound )
2002 Pole Folder - "Dust" (Zabiela's Dakota Bar Slam) ( Bedrock )
2002 Boomclick - "Homegrown" (Zabiela Remix) (Sunday Best)
2003 Dave Brennan - "Drink Deep" (Zabiela's Vox Version) (Sunday Best)
2003 Edward Shearmur - "Taxi Ride" (JZ DJ Re-edit)
2004 Ficta - "Eli" (Zabiela's Rave Lizard Mix) ( Global Underground )
2004 Ficta - "Eli" (Zabiela's Rave Lizard Reprise) (Global Underground)
2004 Luke Vibert - 'Ambalek' (Zabiela's Delboy Edit) (Renaissance)
2005 Sasha & Mike Koglin - 'Enjoy The Gravy' (James Zabiela's Totally Turntabled Mix) (Noys Music)
2006 Charlie May vs. Sasha - "Seal Clubbing" (James Zabiela Seal Squeal Remix) (Renaissance)

Mix CD
2002: FOUR - discs 1-4 (promo)
2002: Reason Mix (Xmag)
2002: GTDJ001 (Groovetech)
2003: Sound In Motion (Hooj)
2004: ALiVE [Renaissance]
2005: Utilities [Renaissance]
2005: FOUR-2 - disc 0 (aka: Rendered), discs 1-4 (promo)
2005: DJ Face-Off Meat Katie vs. James Zabiela (DJ Magazine)
2006: FOUR-3 - discs 1-4 (promo) AKA: Proton Pack
2006: The Appliance of Science (DJ Magazine)
2007: James Zabiela and Nic Fanciulli present One+One (W/ Nic Fanciulli)(MOS)
2007: FOUR-4 - discs 1-4 (promo)

Aktualności

    Artykułów ()

    James Zabiela

    • Kraj: Wielka Brytania
    • Miasto:
    • Team:
    • WWW: www.jameszabiela.com

    Pozycja w rankingu

    67/ 688Głosuj

    Nadchodzące imprezy

    Imprezy promowane

    ENJOY by Tom Forester

    ENJOY by Tom Forester

    17 grudniaPacha Poznań
    This is Pacha - Milkwish & Pesos Sax

    This is Pacha - Milkwish & Pesos Sax

    18 grudniaPacha Poznań
    New Year's Eve 2022

    New Year's Eve 2022

    31 grudniaX-Demon Wrocław
    A State Of Trance 1000 - Krakow

    A State Of Trance 1000 - Krakow

    12 marca 2022TAURON Arena Kraków
    Dreamstate Europe 2022

    Dreamstate Europe 2022

    23 kwietnia 2022Arena Gliwice
    Mamry Festival 2022

    Mamry Festival 2022

    29 lipca 2022Plaża Miejska Mamry Węgorzewo
    Swedish House Mafia - KRAKÓW, 21.10.2022

    Swedish House Mafia - KRAKÓW, 21.10.2022

    21 października 2022TAURON Arena Kraków

    Imprezy

    Piątek, 17 grudniaSobota, 18 grudniaŚroda, 22 grudniaSobota, 25 grudnia